Tag: , , , , , , ,

Социјално влијание: Моќта на конформизмот

Како социјалната психологија го објаснува размислувањето и однесувањето...

Како да се намали негативното влијание на невротицизмот?

Новите истражувања покажуваат дека луѓето со висок степен на анксиозност и...

Што се Интроекти и како тие влијаат врз нашиот живот?

Лицата кои ги интроектирале поголемиот дел од своите верувања и вредности...

Гушкањето има неверојатно влијание во борбата со болест, стрес и депресија

Психолозите спроведуваат нови истражувања кои покажуваат колку...

Кои се позитивните ефекти врз мозокот од свирењето на инструмент?

Anita Collins го објасува „огнометот“ кој се активира во мозокот на музичарите...

Дали играњето видео игри не прави попаметни?

Дознајте од следното видео дали

Реинтерпретирање на стресот: Дали може да се пронајде другата страна на притисокот?

Реинтерпретирање на стресот: Дали може да се пронајде другата страна на притисокот?

Дали е вистина дека тоа што нема да те убие може да те направи посилен, или...

Дали сме одговорни за своите емоции?

Не е мал бројот на луѓето кои веруваат дека нивните емоциите во најголема...

Моќта на мислите

Моќта на мислите и нивната способност да предизвикуваат физички промени...

Основни човекови потреби

Задоволувањето на потребите на човекот има значајна улога во задоволството...