Tag: , , ,

Како да кажете НЕ на детето? – чекори според возраста

Со поставување на соодветни ограничувања, му помагате на детето да ги...

Џо Фрост: Како најдобро да се справите со родителските проблеми

Џо Фостер (Jo Foster) e една од најпознати и најдобрите експерти во светот во...

Како да воспоставите позитивна комуникација со своето дете

Позитивното комуницирање со децата им помага да развијат самодоверба,...

Карпман Драма триаголник: улоги на прогонител, жртва и спасител

Улогите на Прогонител; Спасител и Жртва се портрети на психолошки игри....

Учете го детето на оптимизам

Што можеме да направиме за да поттикнеме оптимизам кај детето?

Улогата и местото на психологијата во системот на образование и воспитание

Улогата и местото на психологијата во системот на образование и воспитание

Современиот систем на образование и воспитание не може да се замисли без...