Tag: , , , , ,

Не се секогаш другите виновни: проблематични лични ставови

Еден од соновните психички проблеми (во чија основа лежат и многу...

„Моќ заедно со“ наместо „Моќ врз“ – единствен успешен метод за решавање конфликти

Начинот на кој се им пристапуваме на нашите разлики со другите, во голема...

За животната смисла и цели: што навистина сакате од животот

Не е можно да водите исполнет и среќен живот ако не се осознаете себе си и...

Најзначајните работи во животот

Кои се најзначајните работи во животот кои го прават вреден за живеење?

Кои се вашите вредности

Психолозите препорачуваат наместо да се насочувате на негативните особини...

Што се интроекти и како тие влијаат врз нашиот живот

Лицата кои ги интроектирале поголемиот дел од своите верувања и вредности...

Својства на личноста

Својства на личноста

Личноста е објект и субјект на општествените односи и процеси.

Поигрување со слободата

Има ли позначајно нешто од човековата слобода на избор и уважување на...