Tag: , , , , ,

Како да ја подобрите врската? (вештини кои нема да ги сретнете во книгите за само-помош)

Доколку имате потреба и мотивирани сте да ја подобрите врската и развиете...

Стравовите кои ги држат луѓето заробени во несреќни врски

Понекогаш луѓето се свесни дека стравот ги задржува во односите со некои...

Емоционална злоупотреба во врска

Емоционална злоупотреба во врска

емоционалната злоупотреба или емоционално насилство може да се јави во...

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Како да го преболите раскинувањето: Oд тага и разочарување до нов почеток

Сте вложиле премногу во врската, почнувајќи од време па се до емоции па...

10 истражувања за љубовта и партнерството кои секој треба да ги знае

„Љубовта не се состои од гледање еден во друг, туку од гледање заедно во...

5 лесни начини како да ги совладате сите проблеми поврзани со довербата

5 лесни начини како да ги совладате сите проблеми поврзани со довербата

Довербата е многу битна, но таа и лесно се губи. Ако вас некој ве изневерил,...

Разочарани сте од љубовта? Овие совети ќе ви ја вратат надежта

Разочарани сте од љубовта? Овие совети ќе ви ја вратат надежта

После низа на пропаднати или површни односи или после прекинување на некоја...

Насилство во тинејџерските врски

Насилство во тинејџерските врски

Нездравите врски може да започнат многу рано и да траат доживотно....

Прашања за сексот кои секој пар треба да ги одговори

Планирањето на венчавката е навистина напорно и возбудливо во исто време за...

5 навики кои што можат да ја затрујат секоја врска

5 навики кои можат да ја „oтрујат“ секоја врска

И покрај тоа што многу луѓе сакаат да имаат среќна, хармонична и посветена...