Tag: , , , , , ,

Ослободување од чувството на срам

Сите ние секојдневно ги споделуваме со другите нашите чувства како –...

Зошто некои луѓе уживаат во критизирање?

Зошто некои луѓе уживаат во критизирање

Зошто некои луѓе константно критизираат, причината лежи далеку во

Емоционален мазохизам

Ако во детството сме се сретнале со недостаток на среќа и радост во...

10 работи кои највеќе ни недостасуваат

10 работи кои најмногу ни недостигаат од 90-тите

Помеѓу искуствата кои најмногу им недостигаат на луѓето од нивното детство...

Надминете го стравот од неуспех

Какво значање всушност има „неуспехот“ за нас? – Најчесто е нешто што е...

Депресијата може да ги погоди и децата од пред школска возраст

Депресијата може да ги погоди и децата од претшколска возраст

Децата кои имаат зголемен ризик од депресија се деца од предшколска возраст...

7 работи кои мора да ги научите во врска со вашиот темперамент

7 работи кои мора да ги научите во врска со вашиот темперамент

Кога сте гневни, вашето тело се полни со хормони кои предизвикуваат стрес, а...