Tag: , , ,

Недела на шизофренијата

Подигнување на свесноста за шизофренијата

Нивните реакции се емоционални, а пораката е јасна: со правилен третман и...

Кратко видео со моќна порака за дискриминацијата

Кратко видео со моќна порака за дискриминацијата

“Tzafar”, е краток филм на грчкиот режисер Nancy Spetsioti кое ни зборува за...

Сексуално насилство врз жените и Силување

Сексуално насилство врз жените и Силување: 16 дена активизам против насилство врз жени

Оваа активност е дел од кампањата „16 дена активизам против насилство врз...

Како да ја надминеме стигмата поврзана со менталните болести

Човекот кој страда од ментална болест не е ниту полош ниту подобар човек од...