Tag: , , , , ,

Предлог филм: Inside Out

Предлог филм: Inside Out

И другите луѓе, исто како и ние можат да се борат со истите емоции,...

Како да го препознаете самозалажувањето?

Ние се лажеме себе си од тоа зошто носиме брендирана облека, наместо...

Како да ги препознаете ирационалните верувања?

Умеете ли да препознаете дали непријатните чувства се нормална реакција,...

Не заборавајте го хуморот

Хуморот помага да погледнеме на проблемите и тешкотиите од поинаков агол,...

Што е гранично растројство?

Она што главно го бележи граничното нарушување е шема на однесување на...

Дали сме одговорни за своите емоции?

Не е мал бројот на луѓето кои веруваат дека нивните емоциите во најголема...

Емоционална интелигенција: што претставува и како се развива?

Денес луѓето знаат дека за да се биде среќен и успешен, општата...

Лоши идеи за време на лутина

Лоши идеи за време на лутина

Чувството на бес и лутина може да ги попречат способностите за извршување...

Зошто плачеме?

Дали плачењето е полезно за нашата психоемоционална состојба и што тогаш...

Емоционално зависни: Страв им е да бидат сами и немаат свое „јас“

Емоционално зависни: Страв им е да бидат сами и немаат свое „јас“

Главна карактеристика на ова пореметување на личноста е претераната...