Tag: , , , , ,

Надминете го стравот преку соочување

Стравот е едно од основните чувства кое има значајна функција во насока на...

Ослободување од чувството на срам

Сите ние секојдневно ги споделуваме со другите нашите чувства како –...

Зашто ни е убаво кога слушаме тажна музика?

Зошто се чувствуваме пријатно кога слушаме тажна музика

Тажната музика предизвикува контрадикторен микс на емоции кои се пријатни...

Емоцијата која трае 240 пати подолго од останатите

Емоцијата која трае 240 пати подолго од останатите

На која емоција и треба приближно 4 дена за да помине и зашто?

Човековото лице има 21 израз, а сите луѓе реагираат еднакво на исти чувства

Од омраза, восхит па се до некое непријатно изненадување – сите луѓе на...

7 работи кои мора да ги научите во врска со вашиот темперамент

7 работи кои мора да ги научите во врска со вашиот темперамент

Кога сте гневни, вашето тело се полни со хормони кои предизвикуваат стрес, а...