Tag: , , , , ,

Депресија: разлики меѓу жени и мажи

Депресијата е една од најтешките состојби во рамки на менталното здравје со...

Ден против насилството над жените: Секоја трета доживува злоставување

Ден против насилството над жените: Секоја трета доживува злоставување

Денот на насилство против жените е 25 Ноември, кој ги освестува сите дека...

Густ распоред: Мајките дневно исполнуваат 42 различни задачи

Густ распоред: Мајките дневно исполнуваат 42 различни задачи

Речиси половина од овие задачи мајките ги извршуваат пред девет часот...

Мажите не појадуваат затоа што не може да стигнат, а жените затоа што пијат кафе

Разлики во навиките за појадување – меѓу мажи и жени и во различни земји

Иако повеќето луѓе појадуваат, најважниот оброк во денот младите го...