Tag: , , , ,

Животот е повеќе од тоа да бидете среќни

Нашата култура и време на живеење е опседнато со потрагата по среќа. Но, што...

Најзначајните работи во животот

Кои се најзначајните работи во животот кои го прават вреден за живеење?

Утринска активност = Ментално здравје

Утринска активност = Ментално здравје

Како да го започнете вашето утро?

Погледни нагоре

Погледни нагоре

Прогласено за број 1 инспиративно видео за 2014 година

Зошто седењето е лошо за нас?

Зошто седењето е лошо за нас?

Кои се скриените ризици кои ги предизвикува седењето?

Опасноста од едностраната приказна

Опасноста од едностраната приказна

Ако слушнеме само една единствена приказна поврзана за некој човек или...

Господин и Госпоѓа емоционални вампири: 7 типови на луѓе кои си го прават животот тежок

Господин и Госпоѓа емоционални вампири: 7 типови на луѓе кои си го прават животот тежок

„Господин Негативен“ ги гледа само лошите работи, госпоѓа „Немам среќа“...

Депресија: 10 фасцинантни увиди за една погрешно толкувана состојба

Депресија: увиди за состојбата која често погрешно се толкува

Десет увиди за една многу заедничка и пошироко погрешно толкувана состојба.

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Со насилството, војните, дискриминацијата и омразата се среќаваме секој...

Доброто во врска со стресот: Мозокот е појак, а луѓето стануваат се поотпорни

Доброто во врска со стресот: Мозокот е појак, а луѓето стануваат поотпорни

Иако стресот не е здрав, краткорочно гледано кога луѓето се под стрес, тогаш...