Tag: , , , ,

Зависност од порнографија

Зависноста од порнографија за многумина е поим кој носи конфузија. Многу...

Eмоционална недостапност кај мажи: мит или вистина?

Постои раширено верување дека мажите се помалку чувствувтелни во споредба...

Што е зависност?

Секоја емоција има свој хемиски корелат.

Вистинска љубов или ниска самодоверба

Не чекајте на другите да ја креираат вашата среќа, поканете ги за да ја...

Дали зависноста се развива поради чувството на задоволство

Зависноста не е ништо повеќе или помалку од психолошки симптом, начин на...

Кампања за поддршка на семејства на лица со болести на зависност

Кампања за поддршка на семејства на лица со болести на зависност

Повеќе информации и закажување термин во канцеларијата и советувалиштето...

Фатална љубов: тенка е линијата помеѓу страста и зависноста

Фаталниот љубовен однос се поистоветува со митот за сродни души: Партнерите...