Tag: , , ,

Што нè прави среќни и здрави? Одговара најдолгата Харвард студија за среќа

Низ студијата, истражувачите ги проучувале прмените во здравствената...

Утринска активност = Ментално здравје

Утринска активност = Ментално здравје

Како да го започнете вашето утро?

Дали ја претеравме со романтизирањето на болестите во името на толеранцијата на различностите?

За жал, човештвото до сега многупати докажа дека поставувањето здрава...

Со храна против депресијата

Придобивките од терапијата и медикаментите се добро познати, но има уште...

Гушкањето има неверојатно влијание во борбата со болест, стрес и депресија

Психолозите спроведуваат нови истражувања кои покажуваат колку...

Страв од старост

Дали постарите лица се помалку среќни? Дали се плашите од староста? Повеќето...

Како употребата на социјалните мрежи влијае врз здравјето? (инфографик)

Истражување на Харвард Универзитетот откри дека во текот на...

Како да се спријателиме со стресот?

Како да се спријателиме со стресот?

Психологот Kelly McGonigal бара од нас да гледаме на стресот позитивно, и не...

9 работи кои парите не може да ги купат

9 работи кои парите не можат да ги купат

Ова се вредностите кои немаат цена, а луѓето често ги земаат здраво за...

Зошто ни е потребен одмор? (инфографик)

Во ова брзо време на живеење треба да се потсетиме дека одморот е потреба,...