Tag: ,

Колкаво е вашето ниво на стрес?

Преку овој интересен инфографик, откријте го вашето ниво на стрес.

Шизофренија: Видови, Симптоми и Дијагностицирање (инфографик)

Во инфографикот кој следи дознајте повеќе за видовите, симптомите и...

Психологијата како професија (инфографик)

Студентите развиваат сестрано познавање вклучувајќи користење на научен...

Биполарно растројство (инфографик)

Што претставува биполарно растројство, кои се неговите симптоми, како се...

Како паметните телефони ја нарушуваат комуникацијата? (инфографик)

Дали паметните телефони ни ги ослабнуваат социјалните вештини и...

Зависност од интернет кај младите (инфографик)

Дознајте во инфографикот подолу за резултатите добиени од истражувањата...

Интересни факти за човековиот мозок (инфографик)

Колку имате познавања за мозокот и неговата функција? Инфографикот кој...

Очите ги откриваат емоцииите (инфографик)

Очите ги откриваат емоцииите (инфографик)

Погледнете го овој одличен инфографик кој ни покажува на кој начин можете...

Како влијае недостатокот на сон врз вас и вашето тело (инфографик)

Како влијае недостатокот на сон врз вас и вашето тело (инфографик)

Погледнете ги застрашувачките ефекти кои се појавуваат врз вас и вашето...

Анксиозност (инфографик)

Анксиозност (инфографик)

Личностите кои страдаат од анксиозност најдобро можат да ги разберат...