Tag: , , , , , , ,

Што нè прави повеќе среќни?

Дали среќата може да се купи со пари? Ајде да видиме – општествено...

Личност и црти на личноста

Личноста е сложена динамична ментална творба што дејствува, доживува,...

„Како ја надминав социјалната анксиозност?“ – Лично искуство

Во ова видео накусо е објаснето едно индивидуално искуство при справување...

Карпман Драма Триаголник: Улоги на Прогонител, Жртва и Спасител

Улогите на Прогонител; Спасител и Жртва се портрети на психолошки игри....

Купувајте повеќе искуство, а помалку работи

Купувајте повеќе искуство, а помалку материјални работи

Искуството со време се подобрува, одолејте на непотребните работи.

Вредни лекции кои можете да ги научите од негативците во вашиот живот

Вредни лекции кои можете да ги научите од негативците во вашиот живот

Во животот ќе наидете на многу негативци, а што почесто се сретнувате со нив...

Разочарување – претворете го во 4 чекори и најдете мотивација

Разочарување – претворете го во 4 чекори и најдете мотивација

Разочарувањето ве тера да стоите цврсто на земја, но и ве мотивира за...

Разочарани сте од љубовта? Овие совети ќе ви ја вратат надежта

Разочарани сте од љубовта? Овие совети ќе ви ја вратат надежта

После низа на пропаднати или површни односи или после прекинување на некоја...

9 работи кои парите не може да ги купат

9 работи кои парите не можат да ги купат

Ова се вредностите кои немаат цена, а луѓето често ги земаат здраво за...

Кој вид материјализам ве прави посреќни?

Вистинскиот начин да ги трошите вашите пари е на искуства.