Tag: , , , , , , ,

Што нè прави повеќе среќни?

Дали среќата може да се купи со пари? Ајде да видиме – општествено...

Што нè прави среќни и здрави? Одговара најдолгата Харвард студија за среќа

Низ студијата, истражувачите ги проучувале прмените во здравствената...

Во кои професии има најмногу психопати?

Дали има „успешни психопати“ меѓу нас?

Како настануваат убијците: Мозокот ги оправдува постапките и ја замолкнува совеста

Како настануваат убијците: Мозокот ги оправдува постапките и ја замолкнува совеста

Кога луѓето сметат дека нешто е оправдано, тогаш во нивниот орбитофронтален...

Како да поттикнете промена кај луѓето?

Како да го отворите умот кај луѓето за промена, а да не предизвикате...

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Затварањето на очите го потикнува работењето на мозокот и ја потикнува...

Психологија на разочарувањето (инфографик)

Проследете ги најновите наоди од истражувањата и техниките кои помагаат за...

Гушкањето има неверојатно влијание во борбата со болест, стрес и депресија

Психолозите спроведуваат нови истражувања кои покажуваат колку...

Аутизам - тоа што го знаеме (и сеуште не го знаеме)

Аутизам – тоа што го знаеме (и сè уште не го знаеме)

Во овој смирен говор, исполнет со факти, генетичарот Wendy Chung го споделува она...

Позитивната страна на депресијата

Долго време на депресијата се гледа како на ништо друго освен проблем, која...