Tag: , , , , , , , ,

Едноставени навики за одржување на менталното здравје

Сите ние, повремено, сме жртви на динамичниот живот. Жонглирајќи со десетици...

Со храна против депресијата

Придобивките од терапијата и медикаментите се добро познати, но има уште...

Промена на само четири животни навики би спречила 80% од инфарктите

Промена на само четири животни навики би спречила 80% од инфарктите

Мажите сè повеќе се наклонети кон срцевите болести, но речиси четири од пет...

На мозокот му треба фитнес: Помлад ќе го направат постојани активности и боровинки

Каква исхрана и активности му се потребни на мозокот?

Преку учење и стекнување на нови знаења, дури и во старите години е возможно...