Tag: , , , ,

Ретко познати психолошки факти

Психолошките истражувања сумираат интересни факти за човековото...

Какво е вашето емоционално здравје?

Емоционаното здравје е определено од неколку елементи: од степенот на...

Невро Лингвистичко Програмирање

НЛП моделот е склоп на моќни техники за стекнување вештини кои може да ги...

Свесно родителство: Кои се најчестите родителски грешки?

Lori Petro е едукатор за родители која особено се осврнува на ефективната...

Психоинтегра

Работилници за комуникациски вештини базирани врз НЛП практики

Невро - лингвистичко програмирање е метода која е насочена кон целите и...

Токсични врски

Токсични врски

Една честа тема во токсична врска вклучува интензивно партнерско...

Едноставни психолошки трикови кои секој може да ги примени

Доколку личноста со која разговарате го наклони само торзото кон вас, но не...

Како да ја подобрите врската? (вештини кои нема да ги сретнете во книгите за само-помош)

Доколку имате потреба и мотивирани сте да ја подобрите врската и развиете...

Комуникација како клуч за проблемот

Комуникацијата како клуч за проблемот

Комуникацијата е успешна само доколку двајцата, праќачот и примачот на ист...

Како да воспоставите позитивна комуникација со своето дете и зошто е таа толку значајна?

Позитивното комуницирање со децата им помага да развијат самодоверба,...