Tag: , , , , ,

Зад пасивната агресија стои страв

Зад пасивната агресија стои страв

Зад пасивно агресивното однесување се крие страв и избегнување директен...

Расправиите меѓу браќата и сестрите се образец за разрешување на идните конфликти во животот

Иако растат со исти родители, во еднакви услови и прават слични работи, тоа...

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Со насилството, војните, дискриминацијата и омразата се среќаваме секој...

Ако немате прав аргумент не отпочнувајте расправија

Ако немате прав аргумент не отпочнувајте расправија

Конфликтите не можеме да ги избегнеме, но треба да градиме комуникација без...

Зрелоста како феномен

Зрелоста како феномен

Околу нас често среќаваме возрасни луѓе кои ни го отежнуваат животот поради...