Tag: , , , , ,

Eмоционална недостапност кај мажи: мит или вистина?

Постои раширено верување дека мажите се помалку чувствувтелни во споредба...

Депресија: разлики меѓу жени и мажи

Депресијата е една од најтешките состојби во рамки на менталното здравје со...

mazhite-i-stravot

Мажите и стравот

Околу 26% од нив како деца спиеле со запалено светло, 13% од нив имаат страв од...

Промена на само четири животни навики би спречила 80% од инфарктите

Промена на само четири животни навики би спречила 80% од инфарктите

Мажите сè повеќе се наклонети кон срцевите болести, но речиси четири од пет...

Мажите не појадуваат затоа што не може да стигнат, а жените затоа што пијат кафе

Разлики во навиките за појадување – меѓу мажи и жени и во различни земји

Иако повеќето луѓе појадуваат, најважниот оброк во денот младите го...

Митот за „алфа мажјак“

Постојат многубројни дихотомии, помалку или повеќе погрешни и стереотипни,...