Tag: , , , ,

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Затварањето на очите го потикнува работењето на мозокот и ја потикнува...

Кофеинот ја подобрува долготрајната меморија кога се конзумира после учењето

Кофеинот ја подобрува долготрајната меморија кога се конзумира после учењето

Кофеинот ја зајакнува долготрајната меморија

Депресија: 10 фасцинантни увиди за една погрешно толкувана состојба

Депресија: увиди за состојбата која често погрешно се толкува

Десет увиди за една многу заедничка и пошироко погрешно толкувана состојба.

Неверојатната сила на емоционалната „Палата на меморијата“

Може ли „палатата на меморијата“ да ви помогне да се навратите на среќните...

8 техники за побрзо памтење и уште побрзо совладување на лекциите

7 техники за побрзо помнење и уште побрзо совладување на лекциите

За подобро помнење помага исхраната како што е зелениот чај и боровниците, а...

Прикаска за мајка што не сакала да чека

Приказна за мајката која не сакала да чека

Ако имате било какви грижи, веднаш однесете го вашето дете на специјалист,...

Дали сексот може да ве направи попаметни?

Дали сексот ја подобрува меморијата?

Токму оваа конекција помеѓу сексот и работењето на мозокот е истражувана во...

Детска амнезија: Моментот од кога почнуваме да ги забораваме нашите најрани спомени

Детска амнезија: Моментот кога почнуваме да ги забораваме нашите најрани спомени

Едно ново истражување покажува дека детската амнезија настанува околу...

Подобар начин да се справите со лошите спомени кои ви се повторуваат почесто

Како подобро да се справите со лошите спомени?

Еден од подобрите начини да се справите со лошите спомени кои често ви се...