Tag: , , , , , , ,

Како е да се живее со ментално нарушување?

Личности дијагностицирани со: панично растројство, опсесивно-компулсивно...

Депресија: разлики меѓу жени и мажи

Депресијата е една од најтешките состојби во рамки на менталното здравје со...

Кризи: развојни, ситуациски, егзистенцијални

Во најопшта смисла, криза е ситуација или состојба која води до нестабилна...

За кого е наменета психотерапијата?

Ако се водиме според статистиката на менталните нарушувања, приближно 1 од 5...

Зошто не треба да се плашиме да зборуваме за своето ментално здравје?

Бидејќи криењето на менталните проблеми може да ги влоши проблемите....

Едноставени навики за одржување на менталното здравје

Сите ние, повремено, сме жртви на динамичниот живот. Жонглирајќи со десетици...

Светски ден на менталното здравје – ментално здравје на работното место

Оваа година, светскиот ден на менталното здравје се фокусира на темата:...

Кога е најдобро да посетите психолог

Кога е најдобро да посетите психолог?

Психологот е лице кое ќе ве ислуша без да ве осуди, а времето поминато со...

Соработка на Психоинтегра и Црвен Крст

Соработка на Психоинтегра и Црвен Крст

Здружението за едукација и развој Психоинтегра одржа предавање на повеќе...

Чувството да загубите некој близок

Чувството да загубите некој близок

Во ова видео зборуваат родители, пријатели, роднини на лица кои извршиле...