Tag: , , , , , ,

Конструктивна и деструктивна мисловна активност

Многу луѓе не се свесни колку време и психичка енергија трошат во своите...

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Затварањето на очите го потикнува работењето на мозокот и ја потикнува...

Купувајте повеќе искуство, а помалку работи

Купувајте повеќе искуство, а помалку материјални работи

Искуството со време се подобрува, одолејте на непотребните работи.

Како да го препознаете самозалажувањето?

Ние се лажеме себе си од тоа зошто носиме брендирана облека, наместо...

Самопоканети мисли: Мемории кои што доаѓаат од никаде

Ренде за сирење. Зашто чудни слики оддеднаш се појавуваат во вашиот мозок,...

Како да ги препознаете ирационалните верувања?

Умеете ли да препознаете дали непријатните чувства се нормална реакција,...

Дали ако постојано сме зафатени ќе сме и посреќни?

Дали ако постојано сме зафатени ќе сме и посреќни?

Луѓето не сакаат да им биде здодевно и ќе направат речиси сè за да бидат...

Напади на паника

Напади на паника

Во модерното време нападите на паника и ирационалните стравови се сè...

Откриено: Науката за одморот, релаксацијата и спиењето

Како да спиете подобро, како да ги смените непосакуваните мисловни процеси...

Спротивните ефекти на потиснувањето на мислите

Што правите кога добиената критика од друга личност ви го напаѓа целиот ум?...