Tag: , , , , , , , , ,

Успешна визуелизација на цели според Gabriele Oettingen

Gabriele Oettingen, германски психолог и истражувач на мотивацијата и...

Справување со внатрешниот критичар

Во западниот свет, самодовербата е високо вреднувана вредност. Здравата...

За кого е наменета психотерапијата?

Ако се водиме според статистиката на менталните нарушувања, приближно 1 од 5...

Ретко познати психолошки факти

Психолошките истражувања сумираат интересни факти за човековото...

Два вида перфекционизам: eдниот мотивира другиот саботира

Новите истражувања велат дека може да се дифернцираат два вида...

Започни денес

Започни денес

Никој не може да се врати назад и да започне сè одново, но сите можат...

Како да поттикнете промена кај луѓето

Како да го отворите умот кај луѓето за промена, а да не предизвикате...

Разочарување – претворете го во 4 чекори и најдете мотивација

Разочарување – претворете го во 4 чекори и најдете мотивација

Разочарувањето ве тера да стоите цврсто на земја, но и ве мотивира за...

Начини на кои можете да ја мотивирате секоја личност

Вредностите кои ја опишуваат некоја личност, даваат најдобар увид за тоа...