Tag: , , , , ,

Зашто ни е убаво кога слушаме тажна музика?

Зошто се чувствуваме пријатно кога слушаме тажна музика

Тажната музика предизвикува контрадикторен микс на емоции кои се пријатни...

Кои се позитивните ефекти врз мозокот од свирењето на инструмент

Anita Collins го објасува „огнометот“ кој се активира во мозокот на музичарите...

„Бохемиан Рапсоди“ е најдобрлиот лек против лошото расположение

„Бохемиан Рапсоди“ е најдобрлиот лек против лошото расположение

Речиси 80% музиката им помогнала на луѓето кога тие се чувстввале лошо, а...

Што е аутизам?

Што е аутизам?

Личност со аутизам чуствува љубов, среќа, тага и болка исто како и...