Tag: , , , , , , , ,

Едноставени навики за одржување на менталното здравје

Сите ние, повремено, сме жртви на динамичниот живот. Жонглирајќи со десетици...

Навики и однесување на емоционално интелигентни луѓе (кои секој може дa ги развие)

Разбирањето на своите емоции е одлично, но и не многу корисно ако не се...

Промена на само четири животни навики би спречила 80% од инфарктите

Промена на само четири животни навики би спречила 80% од инфарктите

Мажите сè повеќе се наклонети кон срцевите болести, но речиси четири од пет...

Мажите не појадуваат затоа што не може да стигнат, а жените затоа што пијат кафе

Разлики во навиките за појадување – меѓу мажи и жени и во различни земји

Иако повеќето луѓе појадуваат, најважниот оброк во денот младите го...