Tag: , , ,

Наука и симптоми за препознавање на депресијата

Наука и симптоми за препознавање на депресијата

Симптомите се забележливи, единствено треба да знаеме што да бараме....

Научни факти за среќата (инфографик)

Психологијата и биологијата откриваат бројни факти кои придонесуваат за...

Нобеловата награда за психологија или медицина освоена за пронаоѓањето на мозочниот GPS

Нобеловата награда за психологија или медицина освоена за пронаоѓањето на мозочниот GPS

John O’Keefe, May –Britt и Edvard Moser откриле како мозокот креира мапа се со цел да ни...

Интересни факти за човековиот мозок (инфографик)

Колку имате познавања за мозокот и неговата функција? Инфографикот кој...

Зошто плачеме?

Дали плачењето е полезно за нашата психоемоционална состојба и што тогаш...

Науката зад феноменот „скршено срце“

„Скршеното срце“ е болно искуство кое ретко кој човек го заобиколил.

10 работи кои што треба да ги знаете во врска со психологијата

10 работи кои треба да ги знаете во врска со психологијата

Дали сега почнувате да ја изучувате психологијата? Може ви изгледа како...

Зошто да бидеме подобри луѓе?

Stephen Post, зборува за тоа како алтруистичното однесување го подобрува...