Tag: , , , , ,

Размислете пред да претерате со позитивното размислување

Неочекуваниот негативен ефект на позитивното размислување врз менталното...

Кога ќе се разочараме од саканите: поуки од „Малиот принц“

Малиот принц се спушти на земјата бидејќи неговата љубов од соништата го...

Потреба да се има целосна контрола над животот

Дали имаме целосна контрола над својот живот? Или само сме играчки во рацете...

Дали поставувате превисоки очекувања од себе

Високите очекувања и барања од себе, најчесто се засноваат на крути правила...