Tag: , , , , ,

Токсични врски

Токсични врски

Една честа тема во токсична врска вклучува интензивно партнерско...

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Сте вложиле премногу во врската, почнувајќи од време па се до емоции па...

Најчести причини за прекин на врските

Паровите кои се разделиле отворено се критикувале меѓусебно, избегнувале...

Љубовни игри: Потикнување на љубомората е меч со две острици

Љубовни игри: Поттикнувањето на љубомората е меч со две острици

Многумина мислат дека љубомората е лепилото кое ја зацврстува врската, но...

Не треба да знаете сè... Работи кои подобро е да се премолчат во врската

Не треба да знаете сè… Работи кои подобро е да се премолчат во врската

Во врските најважно е да бидете искрени, но некои работи не треба да ги...

Рамноправност во партнерските односи

Почитувајте го и поддржете го правото на вашиот партнер/ка да се чувствува...

Знаци по кои „само секс“ се разликува од правилна врска

Знаци според кои „само за секс“ врската се разликува од вистинската врска

Понекогаш е тешко да процените дали врската има потенцијал за нешто...

Менаџирање со конфликтите: решливи наспроти нерешливи повторливи проблеми

Менаџирање со конфликти: решливи наспроти повторливи проблеми

Истражувањата покажале дека околу 69% од проблемите во врските се проблеми...

Правила кои секој пар треба да ги постави

Технологијата треба да ни го направи животот полесен, но некогаш знае и да...

Неколку начини да направите некој да се почуствува битен

Како да направите некој да се почувствува посебно?

Сите луѓе имаат потреба да се чувствуваат посебно, а начините на кои може да...