Tag: , , , , , , , , ,

Како до свесност и задоволство во врската?

Дали некогаш сте биле толку многу заљубени, што сте сметале дека нема друга...

Прашања преку кои дознавате повеќе за вашиот сексуален живот

Секоја личност има своја сексуална биографија. Таа ги опфаќа пораките и...

Психоинтегра

Семинар: Системски интервенции во Партнерска и Брачна терапија

Семинар: Системски интервенции во Партнерска и Брачна терапија

Како ги бираме љубовните партнери/ки?

Еден од најспецифичните аспекти во изборот на партнери/ки е што луѓето не...

Комуникација како клуч за проблемот

Комуникацијата како клуч за проблемот

Комуникацијата е успешна само доколку двајцата, праќачот и примачот на ист...

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Сте вложиле премногу во врската, почнувајќи од време па се до емоции па...

10 истражувања за љубовта и партнерството за кои секој треба да знае

„Љубовта не се состои од гледање еден во друг, туку од гледање заедно во...

Знаци по кои „само секс“ се разликува од правилна врска

Знаци според кои „само за секс“ врската се разликува од вистинската врска

Понекогаш е тешко да процените дали врската има потенцијал за нешто...

Советување на брачни парови

Советување на брачни парови

Многу проблеми во односот меѓу партнерите можат да се решат единствено низ...

10 знаци дека тој/таа е совршен/а за вас

10 знаци дека сте го пронашле совршениот партнер

Вистинскиот или вистинската. Овие два навидум обично зборови понекогаш...