Tag: , , , , , ,

Кризно психолошко советување

При природни катастрофи и трауматски настани, очекувано е луѓето да бидат...

Зависност од порнографија

Зависноста од порнографија за многумина е поим кој носи конфузија. Многу...

Дали е правилно да се остане во брак поради децата?

Едно од прашањата пред кои често стојат родителите кои се во...

Кога е најдобро да посетите психолог

Кога е најдобро да посетите психолог?

Психологот е лице кое ќе ве ислуша без да ве осуди, а времето поминато со...

Наука и симптоми за препознавање на депресијата

Како ја препознаваме депресијата

Симптомите се забележливи, единствено треба да знаеме што да бараме....

Жените со попреченост имаат поголема веројатност да доживеат насилство

Жените со попреченост имаат поголема веројатност да доживеат насилство

Оваа активност е дел од кампањата „16 дена активизам против насилство врз...

Самоубиство кај адолесценти - справување и помош

Самоубиство кај адолесценти – справување и помош

Причините за самоубиство на тинејџер или обид за самоубиство може да биде...

Што е емпатија и какво е нејзиното значење?

Ние може да воспоставиме вистинска емпатична врска со друга личност, само...

8 предупредувачки знаци за насилна врска

Семејното насилство е сериозен проблем. Еден од најголемите предизвици во...