Tag: , , , ,

Дехидрацијата, не доволното внесување на протеини и не доволниот сон се криви за неконтролираниот глад

Кои се причините за неконтролиран глад?

Прескокнувањето на појадокот ја пореметува рамнотежата на шеќерот во...

Мажите не појадуваат затоа што не може да стигнат, а жените затоа што пијат кафе

Разлики во навиките за појадување – меѓу мажи и жени и во различни земји

Иако повеќето луѓе појадуваат, најважниот оброк во денот младите го...