Tag: , , , ,

Потреба да се има целосна контрола над животот

Дали имаме целосна контрола над својот живот? Или само сме играчки во рацете...

Зошто да не осудуваме

Осудувањето повеќе говори за оној кој осудува, отколку за оној кој е...

Кога нештата не се одвиваат како што сакате

Поголемиот дел од нас кога тогаш се помируваат со фактот дека нештата често...

Бидете искрени со себе

Колку и да е непријатен процесот на соочување со вистината за себе, само...

Прифаќањето на емоциите го подобрува психичкото здравје

Прифаќањето на емоциите ја подобрува емоционалната регулација, води кон...