Tag: , , , , , ,

Од што се задоволни клиентите во психотерапијата?

Една од главните забелешки на истражувањата за задовоството и ефикасноста...

Носење добри одлуки во тешки времиња

Што да направите за да донесете одлука, прочистена од конфузија, страв и...

Постигнување долготрајна промена: Зошто е често неуспешна и како да ги надминете предизвиците

Според една студија на Scraton Универзитетот, 92 % од луѓето кои прават планови...

Кои се вашите вредности

Психолозите препорачуваат наместо да се насочувате на негативните особини...

Како бебето може да го промени бракот

Како бебето го менува бракот

Брачна двојка лице в лице одговараат на проблематични прашања поврзани со...

Како да поттикнете промена кај луѓето

Како да го отворите умот кај луѓето за промена, а да не предизвикате...

Емоционален мазохизам

Ако во детството сме се сретнале со недостаток на среќа и радост во...

Како да го прекинете повторувачкиот циклус на деструктивното однесување?

Доколку сакате да направите долготрајна промена, морате да одите подлабоко...

На овој човек лозинката му го променила животот, секој месец

На овој човек лозинката му го променила животот

Во моменти на најголеми животни крстосници, Маурицио Естрела се сетил на...

Stacey Kramer - „Подарок“

Stacey Kramer – „Подарок“

„Следниот пат кога ќе се соочите со нешто неочекувано, непосакувано и...