Tag: , , , , ,

Светски ден на менталното здравје – Ментално здравје на работното место

Оваа година, светскиот ден на менталното здравје се фокусира на темата:...

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Како да го преболите раскинувањето: Oд тага и разочарување до нов почеток

Сте вложиле премногу во врската, почнувајќи од време па се до емоции па...

Зошто седењето е лошо за нас?

Зошто седењето е лошо за нас?

Кои се скриените ризици кои ги предизвикува седењето?

Најголем кошмар поврзан со годишните одмори се одложените летови

Најголем кошмар поврзан со годишните одмори се одложените летови

Покрај откажаните и одложените летови, туристите се жалат и за долгите...

Четвртина од луѓето кои што се враќаат од одмор се јавуваат на работа да кажат дека се болни

Четвртина од луѓето кои се враќаат од одмор се јавуваат на работа да кажат дека се болни

Половина од оние кои што се враќаат од одмор се деконцентрирани и...

45 канцелариски работи кои што ве нервираат

45 канцелариски работи кои нервираат

Малите канцеларии, стресот од работата и различноста кај луѓето може да...

Проблемот со перфекцијата - Како навистина да успеете!

Како да се справите со перфекциoнизмот?

Повеќето перфекционисти се многу строги кон самите себеси кога ќе дојде до...

Учете од грешките: 3 лекции до успех во кариерата

Учете од грешките: 3 лекции до успех во кариерата

Откако ќе дипломирате и ќе преминете во „светот на работата“ големи се...