Tag: , , ,

Скенирањето на мозокот покажува зашто еден од шест луѓе во зима е тажен

Скенирањето на мозокот покажува зашто еден од шест луѓе во зима е тажен

Ново истражување открива зашто толку многу луѓе се под влијание на зимското...

„Бохемиан Рапсоди“ е најдобрлиот лек против лошото расположение

„Бохемиан Рапсоди“ е најдобрлиот лек против лошото расположение

Речиси 80% музиката им помогнала на луѓето кога тие се чувстввале лошо, а...

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Со насилството, војните, дискриминацијата и омразата се среќаваме секој...

Психологија на боите (инфографик)

Боите силно влијаат на начинот на кој ги перципираме работите околу себе.

Негативни автоматски мисли

Со тоа што ги идентификувате и разобличувате негативните автоматски мисли,...