Tag: , , , , , , ,

Како е да се живее со ментално нарушување?

Личности дијагностицирани со: панично растројство, опсесивно-компулсивно...

Хистерично (хистрионично) растројство на личноста

Секој од нас, во животот некогаш посакал да биде во центарот на вниманието. И...

Нарцисоидноста како психолошки феномен

Најголем дел од луѓето денес, го користат зборот нарцисоидност за да опишат...

растројство на личноста

Растројство на личноста

Карактеристиките на личноста преминуваат во растројство кога лицето...

Што е агорафобија и како се манифестира?

Што е агорафобија и како се манифестира?

Агорафобијата се карактеризира со интензивен фобичен страв од отворен...