Tag: , , ,

За нашите родители, секогаш ќе останеме деца..

За нашите родители секогаш ќе останеме деца

Животот често ни диктира брзо темпо, меѓутоа прегратките се брзи, а исто...

International Kids Academy

International Kids Academy

...the future belongs to those who belive

Погледни нагоре

Погледни нагоре

Прогласено за број 1 инспиративно видео за 2014 година

Татков супер трик: Како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Татков супер трик: Како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Nathan Dailo пронашол начин како да го заспие својот син за помалку од 42 секунди, а...

Живот во боја: Далтонисти со помош на очила за прв пат ги гледаат боите

Живот во боја: Далтонисти со помош на очила за прв пат ги гледаат боите

Далтонизмот го имаат околу 300 милиони луѓе ширум светот, а новите очила им...

Самоубиство кај адолесценти - справување и помош

Самоубиство кај адолесценти – справување и помош

Причините за самоубиство на тинејџер или обид за самоубиство може да биде...

Подоцното започнување со школскиот ден го подобрува спиењето и дневните активности во адолесценцијата

Подоцното започнување со школскиот ден го подобрува спиењето и дневните активности во адолесценцијата

Колку продолжувањето на сонот може да направи разлика во адолесцентската...

Сепарациона анксиозност кај деца

Сепарационата анксиозност претставува страв од напуштање на емоционално...

Расправиите меѓу браќата и сестрите се образец за разрешување на идните конфликти во животот

Иако растат со исти родители, во еднакви услови и прават слични работи, тоа...

Не претерувајте – децата највеќе се забавуваат со едноставните играчки

Не претерувајте – децата најмногу се забавуваат со едноставните играчки

Од топки до коцки: Немојте да им го скратувате истражувањето, само...