Tag: , , ,

ReMoved-psihologija.com.mk

ReMoved

Филм во кој е иако е невозможно да се разбере животот и емоциите на детето...

Конструктивна и деструктивна мисловна активност

Многу луѓе не се свесни колку време и психичка енергија трошат во своите...

Кога ќе се разочараме од саканите личности: Поуки од „Малиот принц“

Малиот принц се спушти на земјата бидејќи неговата љубов од соништата го...

Инспиративни видеа

Инспиративни видеа

Oрганизација чија мисија е да инспирира промени, да предизвика акција и да...

Присутноста во сегашноста ве прави посреќни (инфографик)

Концентрацијата на она што го правите во мемнтот ќе ве напрарави посреќни...

Зошто и Како да не осудуваме?

Осудувањето повеќе говори за оној кој осудува, отколку за оној кој е...

Музика во автомобилот: Дали е добра работа или дистрактира?

Музика во автомобилот: Дали ја подобрува концентрацијата или дистрактира?

Многу луѓе велат дека местото каде што најмногу слушаат музика е во нивниот...

Како да ја надминеме стигмата поврзана со менталните болести?

Човекот кој страда од ментална болест не е ниту полош ниту подобар човек од...

Затоа што никој не е совршен

Затоа што никој не е совршен

Целта на проектот е подигање на свесноста и прифаќање на различностите кај...

Да кажете „не“ понекогаш е најдобрата работа што можете да ја направите

Да кажете „не“ понекогаш е најдобрата работа што можете да ја направите

Задоволувањето на другите често е резултат на потребата од прифаќањето и...