Tag: , , , ,

За сексуалноста низ призма на психологијата

Постои една мудра мисла која гласи - „Човекот до денес научи цивилизирано...

10 истражувања за љубовта и партнерството кои секој треба да ги знае

„Љубовта не се состои од гледање еден во друг, туку од гледање заедно во...

Насилство во тинејџерските врски

Насилство во тинејџерските врски

Нездравите врски може да започнат многу рано и да траат доживотно....

Фатална љубов: Тенка е линијата помеѓу страста и зависноста

Фаталниот љубовен однос се поистоветува со митот за сродни души: Партнерите...

Прашања за сексот кои секој пар треба да ги одговори

Планирањето на венчавката е навистина напорно и возбудливо во исто време за...

Сексуални фобии: Страв од девица, гениталии…

Помеѓу бизарните сексуални фобии се сексуалната клаустрофобија или страв...

Знаци по кои „само секс“ се разликува од правилна врска

Знаци според кои „само за секс“ врската се разликува од вистинската врска

Понекогаш е тешко да процените дали врската има потенцијал за нешто...

Сексот без емоционална вредност штетен колку и храната без нутритивна вредност

Брзата храна упатува на нешто што има слаб квалитет. Во таа насока, дали...

Дали сексот може да ве направи попаметни?

Дали сексот ја подобрува меморијата?

Токму оваа конекција помеѓу сексот и работењето на мозокот е истражувана во...

4 Области на предизвик за сите тинејџери

4 области на предизвик кај сите адолесценти

Многу е важно за родителите во оваа ера на брз технолошки развој и развој на...