Tag: , ,

Психосоматски нарушувања

Иако немаат физичка основа, соматските симптоми, како болка или гадање, се...

Наука и симптоми за препознавање на депресијата

Наука и симптоми за препознавање на депресијата

Симптомите се забележливи, единствено треба да знаеме што да бараме....

Шизофренија: Видови, Симптоми и Дијагностицирање (инфографик)

Во инфографикот кој следи дознајте повеќе за видовите, симптомите и...

Која е врската помеѓу туберколоза и ХИВ?

Која е врската помеѓу туберколоза и ХИВ?

Секој може да се зарази со ХИВ! Не постојат ризични групи, постои само...

Биполарно растројство (инфографик)

Што претставува биполарно растројство, кои се неговите симптоми, како се...

Анксиозност - справување со повторливите стравови и мисли

Анксиозност – справување со повторливите стравови и мисли

Еден од проблемите кој ги вознемирува лицата со анксиозност е неможноста за...

Која е разликата меѓу невроза и психоза?

Иако и двата поими се поврзани со менталното здравје, постои разлика меѓу...

Анксиозност: што претставува и како се третира?

Најчесто анксиозните личности не ја сметаат доволно сериозно својата...

Тест за депресија

Овој тест може да ви помогне да одредите дали можеби имате потреба да...

Што е аутизам?

Што е аутизам?

Личност со аутизам чуствува љубов, среќа, тага и болка исто како и...