Tag: , , , , , ,

Стрес и анксиозни растројства кај млади

Несигурното приврзување, невротицизмот (ранливоста) и негативното...

Како да го препознаете самозалажувањето?

Ние се лажеме себе си од тоа зошто носиме брендирана облека, наместо...

Како да научите да се сакате себе си?

Ние често велиме дека се сакаме себе си, но сепак нашите постапки, реакции и...

Важноста на самоприфаќањето

Само тогаш кога ќе се прифатиме себе си, можеме да се промениме.

Говорот на телото ја обликува вашата личност

Говорот на телото ја обликува вашата личност

Говорот на телото влијае на сликата која оставаме за нас кај другите луѓе,...