Tag: , , , , , , , , ,

Џо Фрост: Како најдобро да се справите со одредени проблеми во родителството

Џо Фостер (Jo Foster) e една од најпознати и најдобрите експерти во светот во...

Свесно родителство: Кои се најчестите родителски грешки?

Lori Petro е едукатор за родители која особено се осврнува на ефективната...

3 совети за зголемување на самодовербата

Од каде одаѓа самодовербата и како можете да ја зголемите?

Како да им помогнете на децата да се соочат со стравот?

Наместо да се обидуваме да ги „спасиме“ децата од ситуацијата која им...

Надминете го стравот од неуспех

Какво значање всушност има „неуспехот“ за нас? – Најчесто е нешто што е...

Прикаска за мајка што не сакала да чека

Приказна за мајката која не сакала да чека

Ако имате било какви грижи, веднаш однесете го вашето дете на специјалист,...

Проблемот со перфекцијата - Како навистина да успеете!

Како да се справите со перфекциoнизмот?

Повеќето перфекционисти се многу строги кон самите себеси кога ќе дојде до...

10 начини на кои можете да завршите повеќе работи, почнувајќи од денес

Сакате да бидете попродуктивни? Обидете се да го сторите тоа на наредниве 10...

Природни начини на кои можете да го подобрите вашето расположение

Природни начини на кои можете да го подобрите вашето расположение

Постојат неколку природни начини на кои можете да се борите со стресот и да...

Учете од грешките: 3 лекции до успех во кариерата

Учете од грешките: 3 лекции до успех во кариерата

Откако ќе дипломирате и ќе преминете во „светот на работата“ големи се...