Tag: , , ,

Мистични сонови: Околу 12 проценти од луѓето сонуваат во црно-бела боја

Мистични сонови: околу 12% од луѓето сонуваат во црно-бела боја

Луѓето една третина од својот живот го поминуваат во спиење, а во текот на...

6 чекори до побрзо заспивање

6 чекори до побрзо заспивање

Не можете да спиете добро? Не сте единствени. Во едно истражување во врска со...

Спротивните ефекти на потиснувањето на мислите

Што правите кога добиената критика од друга личност ви го напаѓа целиот ум?...

Дехидрацијата, не доволното внесување на протеини и не доволниот сон се криви за неконтролираниот глад

Кои се причините за неконтролиран глад?

Прескокнувањето на појадокот ја пореметува рамнотежата на шеќерот во...

Кошмари

Кошмарите и нивното значење

Што точно претставува кошмарот?

Како влијае недостатокот на сон врз вас и вашето тело (инфографик)

Како влијае недостатокот на сон врз вас и вашето тело (инфографик)

Погледнете ги застрашувачките ефекти кои се појавуваат врз вас и вашето...