Tag: , , , , , , ,

Моќта на конформизмот

Како социјалната психологија го објаснува размислувањето и однесувањето...

Дали треба да им веруваме на првите впечатоци

Peter Mende-Siedlecki зборува за првиот впечаток во рамки на социјалната психологија...

10 работи кои што треба да ги знаете во врска со психологијата

10 работи кои треба да ги знаете во врска со психологијата

Дали сега почнувате да ја изучувате психологијата? Може ви изгледа како...

Говорот на телото ја обликува вашата личност

Говорот на телото ја обликува вашата личност

Говорот на телото влијае на сликата која оставаме за нас кај другите луѓе,...