Tag: , , , ,

Татков супер трик: Како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Татков супер трик: како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Nathan Dailo пронашол начин како да го заспие својот син за помалку од 42 секунди, а...

Пижама забава: идеално време за да го поминете со пријателите

Пижама забава: идеално време за да го поминете со пријателите

Преспивањето кај пријателите е нешто што е добро и за родителите и за...

Откриено: науката за одморот, релаксацијата и спиењето

Како да спиете подобро, како да ги смените непосакуваните мисловни процеси...

Скриени делови во мозокот се отвараат за време на спиењето со цел да ги остранат токсините

Скриени делови во мозокот се отвараат за време на спиењето со цел да ги остранат токсините

„Скриени делови“ кои што се отвараат во мозокот можат да помогнат во...

Подоцното започнување со школскиот ден го подобрува спиењето и дневните активности во адолесценцијата

Подоцното започнување со школскиот ден го подобрува спиењето и дневните активности во адолесценцијата

Колку продолжувањето на сонот може да направи разлика во адолесцентската...

Лошо спиете навечер? Обвинете ја полната месечина

Дали полната месечина може да влијае врз сонот?

Луѓето често се жалат дека лошо спијат кога има полна месечина, но до сега...

6 чекори до побрзо заспивање

6 чекори до побрзо заспивање

Не можете да спиете добро? Не сте единствени. Во едно истражување во врска со...

Спротивните ефекти на потиснувањето на мислите

Што правите кога добиената критика од друга личност ви го напаѓа целиот ум?...

Смирениот ум: 5 чекори како побрзо да се релаксирате

Смирен ум: 5 чекори како подобро да се релаксирате

Сите ние се грижиме во врска со работата, парите, нашето здравје, децата......

Намалено внесување на шеќер, греење на носот и витамин D може да ја спречат настинката

Намалено внесување на шеќер, греење на носот и витамин D може да ја спречат настинката

Со доаѓањето на есента се зголемува и бројот на вирусите и бактериите, а...