Tag: , , , , , ,

Кризно психолошко советување

При природни катастрофи и трауматски настани, очекувано е луѓето да бидат...

Успешна визуелизација на цели според Gabriele Oettingen

Gabriele Oettingen, германски психолог и истражувач на мотивацијата и...

Справување со внатрешниот критичар

Во западниот свет, самодовербата е високо вреднувана вредност. Здравата...

АДХД: разбирање на состојбата и начини на справување

Хиперактивното нарушување на вниманието (АДХД) или хиперкинетичкото...

Справување со тантруми кај деца

Тантрумите се едни од најголемите предизвици за родителите во...

Разочарување – претворете го во 4 чекори и најдете мотивација

Разочарување – претворете го во 4 чекори и најдете мотивација

Разочарувањето ве тера да стоите цврсто на земја, но и ве мотивира за...

Самоубиство кај адолесценти - справување и помош

Самоубиство кај адолесценти – справување и помош

Причините за самоубиство на тинејџер или обид за самоубиство може да биде...

Справување со бесот

Справување со бесот

Ако бесот го гледаме како енергија на која и е потребно да се изрази, ние...