Tag: , , , ,

Животот е повеќе од тоа да бидете среќни

Нашата култура и време на живеење е опседнато со потрагата по среќа. Но, што...

Што нè прави повеќе среќни?

Дали среќата може да се купи со пари? Ајде да видиме – општествено...

Што нè прави среќни и здрави? Одговара најдолгата Харвард студија за среќа

Низ студијата, истражувачите ги проучувале прмените во здравствената...

Предлог филм: Inside Out

Предлог филм: Inside Out

И другите луѓе, исто како и ние можат да се борат со истите емоции,...

Започни денес

Започни денес

Никој не може да се врати назад и да започне сè одново, но сите можат...

Присутноста во сегашноста ве прави посреќни (инфографик)

Концентрацијата на она што го правите во мемнтот ќе ве напрарави посреќни...

Научни факти за среќата (инфографик)

Психологијата и биологијата откриваат бројни факти кои придонесуваат за...

Нова година

Нова година

Цивилизациите низ светот го славеле почетокот на новата година низ овие...

Купувајте повеќе искуство, а помалку работи

Купувајте повеќе искуство, а помалку материјални работи

Искуството со време се подобрува, одолејте на непотребните работи.

Страв од старост

Дали постарите лица се помалку среќни? Дали се плашите од староста? Повеќето...