Tag: , , , , ,

Носење добри одлуки во тешки времиња

Што да направите за да донесете одлука, прочистена од конфузија, страв и...

Стравовите кои ги држат луѓето заробени во несреќни врски

Понекогаш луѓето се свесни дека стравот ги задржува во односите со некои...

Дали Анксиозноста и Агресивноста се поврзани?

Постојат многу причини зошто токму анксиозноста може да води до агресија...

Опсесивно-компулсивно растројство и Анксиозни растројства

Дали сте нарекле некого опсесивно-компулсивен само затоа што сака да го...

Страв од старост

Дали постарите лица се помалку среќни? Дали се плашите од староста? Повеќето...

Злоупотреба на психологијата: Процес на миење на мозокот

Во психологијата, миењето на мозокот се разгледува како комбинации од...

mazhite-i-stravot

Мажите и стравот

Околу 26% од нив како деца спиеле со запалено светло, 13% од нив имаат страв од...

Како да им помогнете на децата да се соочат со стравот?

Наместо да се обидуваме да ги „спасиме“ децата од ситуацијата која им...

Тест: Дали се плашите од блискост?

Прочитајте ги изјавите и проценете колку се согласувате со секоја од нив.

Напади на паника

Напади на паника

Во модерното време нападите на паника и ирационалните стравови се сè...