Tag: , , ,

Стрес и согорување

Определба и разлики помеѓу стрес и согорување Согорувањето е емоционален...

Стрес и анксиозни растројства кај млади

Несигурното приврзување, невротицизмот (ранливоста) и негативното...

Справување со стресни настани

Справување со стресни настани

Психолошка грижа: Kако да си помогнете себе и на другите во процес на...

Откријте го вашето ниво на стрес

Преку овој интересен инфографик, откријте го вашето ниво на стрес.

Што стои во позадината на анксиозноста?

Што доколку анксиозноста е биолошка реакција на заробен, неразрешен стрес...

Емоционална злоупотреба во врска

Емоционална злоупотреба во врска

емоционалната злоупотреба или емоционално насилство може да се јави во...

Зошто седењето е лошо за нас?

Зошто седењето е лошо за нас

Кои се скриените ризици кои ги предизвикува седењето?

Гушкањето има неверојатно влијание во борбата со болест, стрес и депресија

Психолозите спроведуваат нови истражувања кои покажуваат колку...

Самоубиство кај адолесценти - справување и помош

Самоубиство кај адолесценти – справување и помош

Причините за самоубиство на тинејџер или обид за самоубиство може да биде...

Како да се спријателиме со стресот?

Како да се спријателиме со стресот

Психологот Kelly McGonigal бара од нас да гледаме на стресот позитивно, и не...