Tag: , , , ,

Кофеинот ја подобрува долготрајната меморија кога се конзумира после учењето

Кофеинот ја подобрува долготрајната меморија кога се конзумира после учењето

Кофеинот ја зајакнува долготрајната меморија

Опасноста од споредбеното купување

Опасноста од споредбеното купување

Cannon или Nikon? Apple или PC? Дали навистина има голема разлика? Не, не толку колку...

Депресија: 10 фасцинантни увиди за една погрешно толкувана состојба

Депресија: увиди за состојбата која често погрешно се толкува

Десет увиди за една многу заедничка и пошироко погрешно толкувана состојба.

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Со насилството, војните, дискриминацијата и омразата се среќаваме секој...

Кој прв кажува „те сакам“ и зошто е тоа важно?

Кој прв кажува „те сакам“ и зошто е тоа важно?

Овие 3 мали зборичиња откриваат многу повеќе отколку што сте мислеле...

Зошто кога сме дел од група ги забораваме своите морални убедувања?

Зошто кога сме дел од група ги забораваме своите морални убедувања?

Резултатите од едно ново невролошко истражување ни кажуваат дека кога...

Зошто позитивното размислување може да биде штетно за вас?

Зошто позитивното размислување може да биде штетно за вас?

Според новите истражувања, советувањето на некои луѓе да „размислуваат...

Луѓето повеќе би сакале да добијат електричен шок отколку да бидат сами со своите мисли

Во еден неверојатен психолошки експеримент голем број од...

Здодевноста може да ја зголеми вашата креативност

Здодевноста може да ја зголеми вашата креативност

Според една неодамнешна студија, здодевноста може да ја зголеми...